Nový typ matného papíru

Nově zedy nalezneš nalezneš tři hlavní typy samolepek: lesklé, matné a nové matné. Každý typ má své unikátní vlastnosti a každému vyhovuje něco jiného. Pojď se na to podívat blíže.

1. Lesklé samolepky

Lesklé samolepky jsou tištěné na lesklém fotopapíře s gramáží 115 g/m2, což zajišťuje, že barvy jsou výrazné a tisk ostrý. Jsou ideální pro projekty, kde chceš, aby barvy skutečně vynikly a působily živě. Díky vyšší gramáži se navíc lépe manipuluje s jednotlivými kusovkami, což oceníš zejména při odlepování jednotlivých kusovek. Hlavní nevýhodou může být jejich lesklý povrch, který se může odrážet při fotografování.


2. Matné samolepky

Standardní matné samolepky, které už znáš, jsou tištěné na matném fotopapíře s gramáží 120 g/m2. Tento typ papíru zajišťuje, že samolepky mají pěkný matný povrch, který eliminuje odlesky při fotografování – jsou ideální pro všechny, kteří své projekty sdílejí online. Navíc, matný papír přispívá k elegantnímu vzhledu.

3. Nové matné samolepky

V reakci na dlouhodobou nedostupnost mého obvyklého dodavatele matného papíru jsem začala nabízet samolepky na novém matném fotopapíře s gramáží 90 g/m2. Tento papír je lehčí a samolepky jsou díky tomu ohebnější, což usnadňuje manipulaci a aplikaci na různé povrchy. Zároveň díky tomu stránky diáře tolik nenabývají. 

Porovnání matných a nových matných samolepek


Klasické matné samolepky s vyšší gramáží papíru jsou pevnější a poskytují lepší oporu při odlepování. Nové matné samolepky naopak nabízejí vyšší ohebnost a diář s nimi tolik nezvyšuje svůj objem.

Informace o naskladnění

Aktuálně jsou novinky za březen a duben dostupné v nové matné variantě. Ostatní typy samolepek zůstávají ve formě standardní matné varianty na původním papíře. Jakmile se tyto zásoby vyprodají, budu postupně přecházet na nový matný papír. Vybarvovací kusovky budou nadále naskladňovány na původním matném papíře vyšší gramáže pro snadnější odlepování.

V tuto chvíli nejsem schopná říct, zda tato změna bude trvalá či dočasná. Bude záležet na tom, zda se dodavateli podaří obnovit dodávky papíru a hlavně na tvém názoru. Dej mi vědět, co na nové matné samolepky říkáš a které bys preferovala.